Otocani.NET
Sve što trebate znati

Moj san je igrati za „A“ reprezentaciju

Dobro zapamtite ime Zinedina Mustedanagića. U Češkoj ga već tretiraju kao veliku buduću zvijezdu. Porede ga sa čuvenim Rosickyem, bivšim  reprezentativcem Češke i zvijezdom Arsenala.

I stvarno Zinedin posjeduje nevjerovatan talenat. U Spartu je došao kao dijete. Igrao je za sve selekcije ovog kluba iz Praga.

Nakon što je potpisao profesionalni ugovor u Sparti su odlučili da iako je po stažu još junior prekomanduju u seniore. Tako kao posuđen igrač nastupa za Duklu. Za klub iz Praga je već odigrao nekoliko utakmica, te se upisao i u listu strijelaca u prošlom kolu u duelu protiv Jabloneca.

„U Dukli sam se dobro snašao. Zadužio sam dres sa brojem 11. Već sam imao priliku i da postignem prvijenac u najjačem rangu takmičenja u Ćeškoj. Taj gol mi puno znači. Posvetio sam ga svojoj porodici, koja je iz Bosne došla sa mnom u Češku. Oni su mi najveća podrška u svemu“.

Kapiten je juniorske reprezentacije koju uskoro čeka elitni krug kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

„Imamo dobru ekipu. Nedavno smo deklasirali Srbiju u Pazovi. To najbolje govori da ova generacija posjeduje kvalitet. Vidjet ćemo, kako ćemo završiti drugi krug. Već u prvom kolu igramo protiv Francuske. Ta utakmica će dati jasnu sliku o našim  šansama za plasman na EP. Uz malo sreće mogli bi biti sudionici narednog prvenstva Europe za igrače do 19 godina“.

Zinedin slovi kao veliki potencijal bh. fudbala. Njegove želje su jasne.

„Moj san je igrati za „A“ reprezentaciju. I vjerujem da ću ubrzo preko mlade selekcije doći do najdražeg dresa. Vjerujem da ću uspjeti u svojim namjerama“.

Nedavno je Sakib Malkočević, najuspješniji selektor koji radi u NSB iH izjavio da ste Vi već sada kompletan igrač i da zaslužujete mjesto u „A“ timu.

„Malkočević mi je puno pomogao dok sam igrao za kadetsku reprezentaciju. A nastupao sam u dva ciklusa. On je dobar trener i čovjek“.

Bilo je govora da se nalazite na meti Juventusa?

„O tome ne želim razmišljati. Imam ugovor sa Spartom i tamo se vraćam već na ljeto. Sada sam u Dukli. Stičem, potrebno iskustvo. A jednog dana bi volio igrati za neki veliki europski klub“.

Smatra da naš državni tim ima velike šanse da se plasira na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

„Realno sa Belgijom ćemo se boriti za prvo mjesto. Jesu, oni trenutno u prednosti, ali optimista sam i vjerujem u Džeku, Ibiševića, Lulića, Begovića, Pjanića“, kazao je Zinedin Mustedanagić za fantasysport.ba.

Ostavi komentar!

Povezano