Otocani.NET
Sve što trebate znati

MUP USK objavio rezultate akcije “Dani tehničke ispravnosti vozila”

U skladu sa okvirnim planom provođenja mjera i aktivnosti Uprave policije MUP USK-a , a koja se odnosi na poboljšanje stanja sigurnosti saobraćaja na putevima USK-a za period 2016-2020, policijski službenici Uprave policije MUP USK-a u suradnji sa stučnom institucijom- Institut za privredni inžinjering iz Zenice kao i svim ovlaštenim stanicama za tehnički pregled na području USK-a, dana 17. i 18.10. 2017. godine, provele su akciju provjere tehničke ispravnosti vozila na području Unsko-sanskog kantona.

Ova akcija je dala izuzetno pozitivan odjek u medijima i javnosti i da je dala stvarne statističke pokazatelje o jednom uzorku pregledanih vozila upućenih na vanredni pregled.

U toku provođena akcije od ukupno kontrolisanih vozila, 62 vozila su upućena na vanredni tehnički pregled. Nakon izvršenog vanrednog tehničkog pregleda, utvrđeno je da je 67,74 % tehnički neispravnih vozila i 32,26 % ispravnih vozila.

Cilj ove akcije prije svega bio je da vozači i pravni subjekti koji učestvuju u javnom saobraćaju, povećaju svijest o važnosti tehničke ispravnosti vozila, te da se utiče na svjesniji rad ovlaštenih lica koja pregledaju vozila ali i policijskih službenika koji imaju pravo da u skladu sa ZOOSS-a BiH, upućuju na vanredene tehničke preglede sva vozila za koja ocjene da su neispravna.

Ostavi komentar!

Izvor avaz.ba
Povezano