Otocani.NET
Sve što trebate znati

Bužimljanin autor prvog online kviza u BiH

„Kviz BiH“ naziv je prvog online kviza o Bosni i Hercegovini, čija je svrha i cilj pomoći prvenstveno djeci i mladima da nauče više o domovini. Autor projekta je Bužimljanin Amel Duranović, magistar komunikologije.

Ovaj projekt može kod mladih pobuditi interes da usvoje nova ili obnove postojeća znanja o domovini Bosni i Hercegovini, te saznaju koliko poznaju zemlju u kojoj žive.

Koliko dobro poznajete svoju domovinu? Odgovor na ovo pitanje možete potražiti tako što sa Google playa skinete aplikaciju Kviz BiH koja je u prethodna četiri dana, otkako je objavljena, zablježila vise od pet hiljada preuzimanja.

Aplikacija ima 10 razina i na svakoj igrač mora odgovoriti na 15 pitanja.

„Svako pitanje ima ponuđena četiri odgovora od kojih je jedan tačan. U roku od 2,5 minute morate dati odgovor na svih 15 pitanja“, kaže Duranović.

Radi se o prvom projektu takve vrste u čijoj je realizaciji učestvovalo osam ljudi, u periodu od četiri mjeseca. Korištenje je potpuno besplatno.

Autor najavljuje da će verzija za iOS platformu biti dostupna u prvoj polovini 2018. godine.

Dobar je ovo primjer kako jedna dobra ideja, uz entuzijazam, upornost i tehnologiju može stvoriti nešto što je edukativno, zabavno i korisno za cjelokupno stanovništvo i državu.

Ostavi komentar!

Povezano