Otocani.NET
Sve što trebate znati

Najbolji nogometaši i nogometašice USK-a za 2017.god.

Sinoć je u Domu kulture u Bihaću upriličena svečanost proglašenja najboljih nogometaša i nogometašica Unsko-sanskog kantona za 2017.godinu, a u organizaciji Nogometnog savez USK-a. Prisutnima u Domu kulture se obratio predsjednik Nogometnog saveza USK-a, gosp. Halim Stupac sa riječima dobrodošlice, a nakon toga uslijedilo je obraćanje i predsjednika Sportskog savez USK-a, gosp. Emira Dautovića.

Također prisutnima se obratio i gosp. Irfan Durić, predsjednik NS FBiH, a riječi dobrodošlice u ime domaćina je uputio i gosp. Mladen Šantić, predsjednik Gradskog sportskog saveza Bihać.

U kategoriji perspektivnih pretpionira, diplome i medalje je primilo ukupno dvadeset i devet mladih nada nogometa iz različitih klubova USK-a, a treće mjesto u kategoriji pretpionira osvojio je Bojan Lukić, član NK Krajišnik V. Kladuša, drugoplasirani je Dželal Skenderović NK Vitez Bužim, a najbolji perspektivni pretpioniri za 2017.godinu je Daris Kablić iz NK Ključ.

Nagrade za perspektivne pionire primilo je ukupno dvadeset i četiri nogometaša, kojima su također uručene medalje i diplome, a treće mjesto u kategoriji pionira osvojio je Ervin Keranović NK Krajišnik V. Kladuša, drugoplasirani pionir je Husein Bašanović, NK Jedinstvo Bihać, dok je prva pozicija za perspektivnog pionira u 2017.godini pripala Benjaminu Zečeviću NK Ključ.

Najbolja nogometašica u kategoriji pionira je Migena Gverić, ŽNK Željezničar 2011 Bos. Krupa, drugo mjesto je Emina Sarajlić ŽFNK Sana 2014 S.Most, dok je trećeplasirana Ajna Golić također iz istoimenog kluba.

U kategoriji kadeta nagrađeno je ukupno četrnaest kadeta, a trećeplasirani kadet nam dolazi iz NK Jedinstvo Bihać, Meho Bećirević, drugoplasirani kadet je Ameldin Kličić, FK Krajina Cazin, a prvo mjesto je pripalo Dini Šabiću iz NK Krajišnik V. Kladuša.

Najbolje nogometašice u kategoriji kadeta su: prvo mjesto Anđela Cvjetojević ŽFNK Sana 2014 S. Most, a druga pozicija je pripala Ajli Skalić, ŽNK Željezničar 2011 Bos. Krupa.

Četiri perspektivna juniora su nagrađena diplomama i medaljama, a pored njih trećeplasirani junior je Ahmed Fajković NK Brekovica 78, Brekovica,drugoplasirani je Kerim Ramić iz NK Sloga, Bos. Otoka, dok je odličje za najboljeg juniora primio Amir Hušić FK Krajina, Cazin.

Najbolja nogometašica u kategoriji juniorki je Elvira Aličić ŽNK Željezničar 2011.

Za najboljeg strijelca Kantonalne lige USK-a je proglašen Benjamin Ćerimović, NK Mladost Vrnograč.

Najbolji Futsal igrač u kategoriji seniora je Halid Delić, MNK Bubamara Cazin.

Najbolji senior je Admir Čaušević NK Brekovica, drugoplasirani je Adnan Karić NK Podgrmeč S. Most, dok je treću poziciju zauzeo Džemal Kadić iz FK Krajina Cazin.

Najbolje seniorke su Sabina Mujagić ŽNK Željezničar 2011 Bos. Krupa, prva pozicija i drugoplasirana je Ermina Jagurdžija iz ŽFNK sana 2014 S. Most.

Za najboljeg trenera proglašen je Šerif Rekić MNK Bubamara Cazin.

Najbolja ekipa u kategoriji seniorki je ŽFNK Sana 2014 S. Most, najbolja ekipa u kategoriji Futsala je MNK Bubamara, najbolja pretpionirska ekipa je NK Ključ, najbolji pioniri su NK Ključ, kadeti NK Krajišnik V. Kladuša i FK Krajina Cazin, juniori NK Jedinstvo Bihać, seniori NK Brekovica 78, a Fair Play ekipa za 2017.godinu je NK Bajer 99 Velagići.

Posebna priznanja su dobili:

Hasan Babić predsjednik NK Brekovica 78, Ismet Saračević predsjednik OFK Bihać, Ćamil Ćerimović predsjednik NK Mladost Vrnograč, Mirsad Džajić predsjednik GNK Bratstvo Bos. Krupa, Sulejman Konjević direktor NK Omladinac Sanica, Husein Amidžić direktor NK Vitez Bužim, Džemaludin Čaušević predsjednik NK Sloga Bos. Otoka, Senad Šehić NK Krajišnik V. Kladuša, Rifet Šahinović član IO NS USK-a i Aziz Hušidić predsjednik FC ABC Podzvizd.

Posebno priznanje je uručeno i Hasanu Semaniću igraču NK Brekovica 78, koji je učinio veliko humano dijelo i spasio život svom prijatelju sportisti Ervinu Dželalagiću, donirajući mu bubreg.

Posthumno posebno priznanje uručeno je Edhemu Jaganjcu članu IO NS USK-a, koji se nesebično zalagao za nogomet USK-a, kao i za razvoj uopšte sporta na području našeg kantona.

Posebno priznanje za doprinos i razvoj sporta USK-a je uručeno Irfanu Duriću, predsjedniku NS FBiH i članu IO NSBiH.

Posebno priznanje za javne ličnosti i firme primili su: Gradonačelniku grada Bihaća Šuhret Fazlić, Predsjednik SS USK-a Emir Dautović, predsjednik SS grada Bihaća Mladen Šantić, Direktor Bihaćke pivovare Edin Ibrahimpašić, Direktor Bihaćke mljekare Kemal Hrnjić, Direktor Unicredit bank Bihać Jasmin Pečenković i NK Mladost Vrnograč, za organizaciju Finala KUP-a USK-a.

Sveukpni najbolji nogometaš u svim kategorijama za 2017.godinu je Admir Čaušević, član NK Brekovica 78, sveukpno najbolja nogometna ekipa u 2017.godini je NK Brekovica 78.

Fotgrafije sa manifestacije izbora najboljeg nogometaša i nogometašice za 2017.godinu, možete pogledati OVDJE.

Ostavi komentar!

Povezano