Otocani.NET
Sve što trebate znati

Miralem Pjanić ispisao historiju: Uspio što nije ni jedan fudbaler iz BiH

Miralem Pjanić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine i prvotimac Juventusa, ispisao je nove stranice historije našeg fudbala.

Prema informacijama na stranici Transfermarkt.de, koja se bavi tržišnim vrijednostima fudbalera, Mali princ je u 2018. godinu ušao kao najvredniji bh. igrač svih vremena.

Njegova nova cijena je 50 miliona eura, što znači da mu je vrijednost porasla za 10 milona eura u odnosu na cijenu iz juna prošle godine. U dosadašnjoj historiji nijedan bh. fudbaler na Transfermarktu nije vrijedio 50 i više miliona eura.

Pjanić je šesti navredniji igrač Serie A, a ispred njega su samo Paulo Dybala (85 miliona eura), Mauro Icardi (75), Gonzalo Higuain (70), Lorenzo Insigne (60) i Sergej Milinković-Savić (55).

Porasla je i cijena Edina Džeke, koji je “skuplji” za četiri miliona u odnosu na juni i sada vrijedi 22 miliona, a Dijamant je najveću cijenu dosegao u februaru 2012. godine (32 miliona eura).

Senad Lulić i dalje vrijedi sedam miliona. Riad Bajić sada vrijedi 4,5 miliona eura, dok je Ervin Zukanović umjesto dosadašnjih 3,8 miliona, sada vrijedi dva miliona eura.

/Faktor.ba

Ostavi komentar!

Povezano