Otocani.NET
Sve što trebate znati

NK „Sloga” Otoka najbolja sportska organizacija za 2017.god na općini Bos.Krupa

Sportski savez općine Bosanska Krupa svake godine organizuje izbor najboljih sportista, sportistkinja, sportskih radnika i zaslužnih za razvoj i unaprijeđenje sporta na području bosanskokrupske općine. „Izbor sportiste godine“,21. po redu, održan je u velikoj sali Doma kulture u Bosanskoj Krupi, a u konkurenciji za nagrade i priznanja takmičila su se 34 sportska kluba sa područija Općine.

Posebno priznanje za doprinos u radu Sportskog saveza općine Bosanska Krupa i razvoju sporta na području općine Bosanska Krupa u 2017. godini dobio je Samir šabić.

Posebno priznanje Sportskog saveza općine Bos. Krupa za doprinos razoju sporta općine u oblasti zdravstvene zaštite sportista u 2017. godini dodijeljeno je dr. Zlatanu Terziću.

Posebno priznanje Sporskog saveza općine Bos. Krupa za sportske uspjehe u košarkaškom sportu i doprinos u razvoju sporta općine Bosanska Krupa u 2017. godini dobili su Eman šertović i Halid šertović.

Posebno priznanje sportskog saveza općine Bosanska Krupa za doprinos u razvoju nogometnog sporta općine Bosanska Krupa dobio je Arnes Kurtović,dok je plesna formacija „Fantasy” sportsko-plesnog kluba „Hypnotic” dobila specijalno priznanje za uspjehe u sportskom plesu i doprinos u razvoju sporta općne Bosanska Krupa.

Priznanja za doprinos u razvoju sporta općine kao bivši aktivni sportaši posthumno su dobili Admir Fajić (Atko) i Sulejman Bešić(Semo).

U Kategoriji za osobe sa invaliditetom nagrade su dobili Izet Redžić ,općinski i državni prvak u boćanju i Ramiz Gerdijanović, trener ekipe boćara „SSRI-511” Bosanska Krupa te je ekipa boćara „SSRI-511” proglašena za najuspješniju mušku ekipu invalidnog sporta općine Bos. Krupa u 2017. godini.

U kategoriji stručni sportski radnici za najboljeg i najuspješnijeg trenera u 2017. godini proglašen je EI Šefik Begić , trener karate kluba Feniks.

Najbolji i najuspješniji sportski radnik u 2017. godini bio Đemaludin čaušević koji je na čelu uprave NK „Sloga” iz Bosanske Otoke.

U kategoriji ekipnih sportova nagradu za najbolju sportsku organizaciju dobili su :

Muške ekipe: Nogometni klub „Sloga” Otoka. Ženske ekipe: Karate klub „Feniks” Bosanska Krupa

U kategoriji pionira i pionirki najuspješniji sportista 2017. godine izabran je karatista Alem Veladžić, dok je za najbolju sportašicu 2017. godine proglašena karatista Adnana Mesić.

U kategoriji kadeta i kadetknija također su blistali karatisti pa je tako najuspješniji sportista 2017.godine izabran Senaid Veladžić, a najbolja sportašica Iman Begić.

U kategoriji juniora

Za najboljeg sportaša općine 2017. godine proglašen je kajakaš Muris Patković,a a za najbolju sportašicu općine Bosanska Krupa proglašena je košarkašica Ilhana Halilović.

U kategoriji seniora

Najbolji sportaš općine 2017.godine izabran je nogometaš Nedžad Mujagić, a sportašica nogometašica Sabina Mujagić.

Na kraju je za najboljeg sportistu 2017. godine proglašen Muris Patković:

„Nagrada je došla neočekivano, očekivao sam da budem u top S sportista općine međutim uspio sam pobjediti. Ovo je za mene jedna jako značajna nagrada ali isto tako smatram da ništa nije zaustavljeno, idemo dalje se takmičiti!”

Općinski načelnik Armin Halitović odlučio je ove godine sve prvoplasirane u svim kategorijama nagraditi sa po stotinu, dok je najbolji sportista nagradjen sa dvije stotine maraka.

RadioBK.ba / Zlatan Badnjević

Ostavi komentar!

Povezano