Generacije 2006. i 2007. nogometne škole Sloge zauzeli prvo mjesto turniru “Metalac 2017”

Juče (20.05.17) pjetlici/cicibani NK”SLOGA” učestvovali su na veoma jakom i dobro organizovanom turniru u organizaciji OŠN”METALAC” u Bihacu gdje je učešće uzelo oko 400 dječaka i djevojčica.

Naši mali nogometni majstori su bili smješteni u grupi sa NK”JEDINSTVO”-NŠ”ZMAJEVI” i NŠ”FENIX” gdje su se “prosetali” grupnom fazom igrajući krajnje ofanzivni,presing nogomet prepun uigranih akcija,kratkih pasova čvrste odbrane gdje ni u jednom trenutku pobjeda nije dolazila u pitanje.
Grupnu fazu su prošli kao prvi u grupi.
Rezultati :

NK”SLOGA” – NK”JEDINSTVO” BIHAC 2:0
NK”SLOGA” – NŠ “ZMAJEVI” BOS.KRUPA 2:0
NK”SLOGA” – NŠ”FENIX” BOS.KRUPA 3:0

U četvrtini finala odigrana je tvrda utakmica sa NK”RADNICKI” gdje je i pored dominacije u igri i nekoliko 100% sansi pjetlica na kraju utakmice bilo 0:0 te se pristupilo izvođenju penala.
I u tom segmentu smo bili uspješni gdje nas golman “skida” dva penala a naši strijelci su bili skoncentrisani te je završeno
NK”SLOGA”- NK”RADNICKI” 2:0 (penali)

U polufinalu je odigrana briljantna utakmica na jakoj kiši i nevremenu gdje su dječaci izvršili pritisak na zadnju liniju protivnika i pitanje pobjednika je bilo riješeno u ranoj fazi igre.
NK”SLOGA” – NŠ”ZVIJEZDA”VEL.KLADUSA 2:0

U finalnoj utakmici smo se ponovo sastali sa NŠ ” ZMAJEVI” gdje su dečki odigrali iskustveno,požrtvovano i disciplinovano te je dominacija bila prisutna u svim segmentima igre.
NK”SLOGA”- NŠ”ZMAJEVI” BOS.KRUPA 3:1

Pored osvojenog 1 mjesta u generaciji 2006 nagrade su dobili i :
Anes Dekanovic – najbolji igrač
Tarik Besic – najbolji golman (primljen samo jedan gol na turniru te se je upisao i kao strijelac jednog gola ? )

Čestitke organizatoru,dječacima a posebno vjernim navijačima/roditeljima koji su i ovaj put bili uz nas! Respect

nksloga-otoka

sloga-pjetlici

Ostavi komentar!

Povezano