Otocani.NET
Sve što trebate znati

Prognoza: Kakvo nas vrijeme očekuje u novogodišnjoj noći

Danas će biti više oblačnosti prije podne. U drugoj polovini dana sunčano. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i jedan, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i deset stepeni.

U ponedjeljak slijedi postupno povećanje oblačnosti. U drugoj polovini dana kiša. Slabije padavine na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. U Bosni od večernjih sati vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i dva, na jugu zemlje do četiri stepena, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i devet stepeni.

Kada je riječ o biometeorološkim prilikama one će biti povoljnije nego prethodnih dana. Uz temperature primjerene ovom dobu godine, većina ljudi će se osjećati bolje. Pri tome će u Hercegovini biti ugodnije, dok će u unutrašnjosti, naoblaka i duže zadržavanje magle loše utjecati na hronične bolesnike, naročito u prvom dijelu dana.

/fena

Ostavi komentar!

Povezano