Otocani.NET
Sve što trebate znati

Objavljena prognoza za sljedeća tri mjeseca, bijele pahulje u januaru i tokom februara

Američka privatna meteorološka kompanija AccuWeather na svojim je internetskim stranicama objavila dugoročnu vremensku prognoza za Europu koja obuhvaća zimske mjesece – decembar, januar i februar.

Naravno, za nas je najvažnije što AccuWeather kaže o vremenskim prilikama na Balkanskom poluotoku, a prema njihovim prognozama to područje može očekivati zimu s količinom padavina manjom od prosjeka. Upravo bi manjak padavina mogao povećati mogućnost suše, ali i opasnost od požara na širokom području od juga Španjolske do Balkana.

– To ne znači da na spomenutim područjima neće biti kiše, ali količina će biti manja od prosjeka – naglašavaju iz AccuWeathera.

Nekih većih snježnih oluja na Balkanu ne bi trebalo biti, a najveća vjerovatnost da nas bijele pahulje zatrpaju postoji potkraj januara i tokom februaru.

AccuWeather prognozira da će prava i oštra zima pogoditi tek baltičke zemlje, ali da će i ona biti blaža od prosjeka. Brojne oluje predviđaju i za područje Njemačke, Francuske i Velike Britanije, dok će srednju Europu prava zima pogoditi tek u januaru.

Ostavi komentar!

Povezano